ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МЕ ВИДИШ

Дата
16.11.2019

Начален час
17:00

Локация
НЧ Читалище.то – 2014

Трупа
ТЕАТЪР ЦВЕТЕ

Цени на билети

вход СВОБОДЕН


„ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МЕ ВИДИШ“

ФОРУМ ТЕАТРАЛНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ

Режисьор: Цвете Янева

В ролите:

Виолина Василева-Александрова

Невена Денчева

Жокерира:

Екатерина Казакова

На сцената се представя драматичен конфликт между дъщеря и майка.   В сътворената на базата на собствения опит история, актьори и зрители търсят пътища за разрешаване на този конфликт. Пиесата е предизвикателство за всеки родител и тийнейджър. Тя поставя въпроси, които всяка една от двете страни на конфликта си задава ежедневно: “Аз добър родител /дете ли съм ?”, “Имам ли правото на свобода на действие?”, “ Какво да направя, за да бъда разбран?” 

Форум театърът е разработен от бразилския режисьор Аугусто Боал. Той е специфична съвкупност от техники, създадена да обучава хората как да играят активна роля в своята общност. Той се използва в целия свят за култивиране ангажирано и просветено гражданско общество.

Форум театърът е театрална игра, в която проблемът бива показан в неразрешена форма. Публиката, която е и участник в представлението, е поканена да предложи и изиграе решения, като при преиграването на представлението зрител влезе в ролята на потърпевшия, в избран от него момент и промени поведението му по удачен, според него начин.

Форум театърът предоставя на зрителите невероятния шанс да изпробват в безопасна среда различни модели на поведение в евентуални проблемни житейски ситуации.

Театър Цвете е неправителствена организация, която се състои от професионални актьори, режисьори, психолози и доброволци. Прилагайки в работата си новаторски за България интерактивни театрални техники, те помагат на деца, младежи и възрастни, без оглед на техния произход и възможности, да опознаят и приемат себе си и другите; провокират личностното им развитие; окуражават позитивното им включване в обществения живот.